Dat blijkt uit cijfers die de rederij heeft gedeponeerd bij de Taiwan Stock Exchange. Het bedrijf boekte tussen begin juli en eind september een winst van 87,4 miljoen Taiwanese dollar (2,61 miljoen euro), een sterke daling ten opzichte van de 23 miljoen euro in het derde kwartaal van vorig jaar.

De omzet van Evergreen nam ten opzichte van vorig jaar met 11% wel flink toe. De opbrengsten kwamen het afgelopen kwartaal uit op 1,49 miljard euro. In het derde kwartaal van vorig jaar was dat nog 1,34 miljard euro. Het bedrijf geeft geen toelichting op de cijfers.

Uitbreiding

De Taiwanezen maakten eerder dit jaar bekend dat ze hun vloot flink gaan uitbreiden met tien megacarriers van 23.000 teu. De schepen worden gebouwd op drie scheepswerven.

Samsung Heavy Industries in Zuid-Korea neemt er zes voor zijn rekening. De Chinese scheepswerven Jiangnan Shipyard en Hudong-Zhonghua Shipbuilding bouwen er elk twee.

U las zojuist één van de gratis premium artikelen

Onbeperkt lezen? Sluit nu een abonnement af

Start abonnement