De Deense groep heeft voor een onbekend bedrag 77% van de aandelen gekocht van voorzitter Ali Mohammad Reza Ghaem Maghami, die zelf de overige 23% in handen houdt. Hij richtte het bedrijf zestien jaar geleden op. Inmiddels is het volgens Unifeeder goed voor een omzet van bijna 200 miljoen dollar en 600.000 teu per jaar.

Zeven schepen

In het persbericht van Unifeeder laat Maghami optekenen dat het bedrijf ‘als lid van de DP World-familie kan profiteren van hun hechte relatie met eindklanten en een breed wereldwijd netwerk’. De groep heeft zelf zeven schepen tussen 1577 en 5888 teu in beheer en zet in totaal een kleine 30.000 slots in, verspreid over een netwerk van vijf diensten.

Met Singapore en Colombo op Sri Lanka als draaischijven dekt dat netwerk de belangrijkste havens vanaf de Perzische Golf tot en met Noord-China. Feedertech heeft nog een dochterbedrijf, Perma Shipping Line, dat zich vooral richt op het Indiase subcontinent: Pakistan, India, Sri Lanka en Bangladesh. Unifeeder ziet vooral groeikansen in de snelgroeiende kustvaart langs de kust van het Indiase subcontinent, ‘als aanvulling op de bestaande logistieke India-strategie van DP World’.

Ranglijst

Unifeeder staat met 53 schepen met samen ruim 55.000 slots op de 25ste plek van de top-100 van de Franse analist Alphaliner. Feedertech staat met zeven schepen van samen bijna 29.000 slots op de veertigste plek. Opgeteld zijn die twee goed voor de negentiende plek, achter het eveneens in Singapore gevestigde X-Press Feeders Group. Die is met 74 schepen goed voor 107.000 slots.

U las zojuist één van de gratis premium artikelen

Onbeperkt lezen? Sluit nu een abonnement af

Start abonnement