SeaDream noch Damen wilden reageren op de annulering, anders dan dat de beslissing werd genomen in ‘goed vertrouwen en met wederzijds begrip’ en dat ‘beide partijen openstaan ​​voor mogelijke toekomstige projecten en samenwerking’. Het schip zou worden gebouwd bij Damen’s Roemeense scheepswerf in Mangalia.

Op de bedrijfswebsite zei Atle Brynestad, eigenaar en voorzitter van SeaDream, dat andere mogelijkheden voor nieuwbouw actief worden nagestreefd en dat ‘het bedrijf al enkele jaren schuldenvrij is en het vermogen heeft dat nodig is om de vloot uit te breiden’. Hij hoopt in 2020 een nieuw schip aan te kondigen.

Ander schip

Ondertussen blijft de cruise-afdeling van Damen werken aan het eerste riviercruiseschip, de A-Rosa, die in 2021 wordt opgeleverd. Damen’s joint venture in Genua, Mariotti Damen Cruise, werkt aan twee cruiseschepen voor Seabourn Cruise Line uit Miami. De eerste, de ‘Seabourn Venture’, moet in juni 2021 worden opgeleverd en het tweede, nog naamloze, schip een jaar later.