‘Duitse DVB Bank stapt uit scheepvaartfinanciering’

7,5 miljard dollar

De Duitse DVB Bank verstrekt geen nieuwe leningen meer aan scheepvaartbedrijven en wil zich op termijn helemaal uit deze markt terugtrekken.

Dit meldt Lloyd’s List op basis van bronnen, die anoniem willen blijven. De in Frankfurt gevestigde bank is met een kredietportefeuille van 7,5 miljard dollar een van de grootste Europese spelers in de maritieme sector, maar heeft de afgelopen jaren zware verliezen geleden. De bank werd in 1923 opgericht en was jarenlang een belangrijke financier van de Duitse Reichsbahn.

Veel Griekse reders

Volgens de Britse scheepvaartkrant zijn medewerkers geïnformeerd dat de buitenlandse kantoren uiterlijk eind volgend jaar gesloten worden. DVB heeft kantoren in de meeste maritieme centra in Europa, waaronder Amsterdam, Athene, Hamburg, Londen en Oslo, en buiten Europa in New York, Curaçao, Singapore en Tokio. Griekse reders vormen een belangrijk deel van het klantenbestand. 

DVB is in handen van de coöperatieve DZ Bank, de tweede bank van Duitsland. Die deed vier jaar geleden een poging het dochterbedrijf te verkopen aan Mitsubishi UFJ Financial Group, maar die deal ketste uiteindelijk af. Wel bereikte de Japanners begin dit jaar een akkoord over de overname van de luchtvaartportefeuille van ruim zes miljard dollar. De landtransport-activiteiten werden twee jaar geleden al verkocht.

‘Duitse DVB Bank stapt uit scheepvaartfinanciering’ | NT

‘Duitse DVB Bank stapt uit scheepvaartfinanciering’

7,5 miljard dollar

De Duitse DVB Bank verstrekt geen nieuwe leningen meer aan scheepvaartbedrijven en wil zich op termijn helemaal uit deze markt terugtrekken.

Dit meldt Lloyd’s List op basis van bronnen, die anoniem willen blijven. De in Frankfurt gevestigde bank is met een kredietportefeuille van 7,5 miljard dollar een van de grootste Europese spelers in de maritieme sector, maar heeft de afgelopen jaren zware verliezen geleden. De bank werd in 1923 opgericht en was jarenlang een belangrijke financier van de Duitse Reichsbahn.

Veel Griekse reders

Volgens de Britse scheepvaartkrant zijn medewerkers geïnformeerd dat de buitenlandse kantoren uiterlijk eind volgend jaar gesloten worden. DVB heeft kantoren in de meeste maritieme centra in Europa, waaronder Amsterdam, Athene, Hamburg, Londen en Oslo, en buiten Europa in New York, Curaçao, Singapore en Tokio. Griekse reders vormen een belangrijk deel van het klantenbestand. 

DVB is in handen van de coöperatieve DZ Bank, de tweede bank van Duitsland. Die deed vier jaar geleden een poging het dochterbedrijf te verkopen aan Mitsubishi UFJ Financial Group, maar die deal ketste uiteindelijk af. Wel bereikte de Japanners begin dit jaar een akkoord over de overname van de luchtvaartportefeuille van ruim zes miljard dollar. De landtransport-activiteiten werden twee jaar geleden al verkocht.