Piraten doden kapitein bij aanval in haven Gabon

Golf van Guinee

Piraten hebben in de nacht van zaterdag op zondag vier schepen aangevallen in de haven van Libreville in Gabon. Een kapitein uit Gabon werd daarbij gedood en vier Chinese werknemers werden ontvoerd. Dat heeft de Gabonese regering zondag bekendgemaakt.

De aanval richtte zich op twee Chinese vissersboten, een landingsvaartuig en een onder Panamese vlag varend vrachtschip, zo melden diverse media.

De West-Afrikaanse regio, en dan met name de Golf van Guinee, staat de laatste jaren te boek als piratenhotspot. Aanvallen, kapingen en ontvoeringen komen in deze regio geregeld voor.

Een bende van zes piraten gijzelde zondag 15 december in de Golf van Guinee vrijwel de hele Indiase bemanning van de onder de vlag van de Marshall Eilanden varende productentanker ‘Duke’. Dat gebeurde zo’n 120 mijl ten zuiden van de havenstad Lomé, Togo.

Ontvoering

Begin december was het ook al raak in dezelfde regio. Negentien bemanningsleden van de olietanker ‘Nave Constellation’ werden op dinsdag 3 december door piraten ontvoerd. De ‘Nave Constellation’ vaart onder de vlag van Hongkong en heeft 297.000 ton draagvermogen.

Zondag maakte de eigenaar van de tanker, Navios Maritime Acquisition Corporation, bekend dat alle negentien gegijzelden zijn vrijgelaten.

Gevaarlijkste gebied ter wereld

Volgens het Internationale Maritieme Bureau geldt de Golf van Guinee als gevaarlijkste gebied ter wereld wegens piraterij. Volgens de organisatie gebeurt 73% van alle kapingen op zee en 92% van de gijzelingen in de Golf van Guinee.

Lees ook:

U las zojuist één van de gratis premium artikelen

Onbeperkt lezen? Sluit nu een abonnement af

Start abonnement

Piraten doden kapitein bij aanval in haven Gabon | NT

Piraten doden kapitein bij aanval in haven Gabon

Golf van Guinee

Piraten hebben in de nacht van zaterdag op zondag vier schepen aangevallen in de haven van Libreville in Gabon. Een kapitein uit Gabon werd daarbij gedood en vier Chinese werknemers werden ontvoerd. Dat heeft de Gabonese regering zondag bekendgemaakt.

De aanval richtte zich op twee Chinese vissersboten, een landingsvaartuig en een onder Panamese vlag varend vrachtschip, zo melden diverse media.

De West-Afrikaanse regio, en dan met name de Golf van Guinee, staat de laatste jaren te boek als piratenhotspot. Aanvallen, kapingen en ontvoeringen komen in deze regio geregeld voor.

Een bende van zes piraten gijzelde zondag 15 december in de Golf van Guinee vrijwel de hele Indiase bemanning van de onder de vlag van de Marshall Eilanden varende productentanker ‘Duke’. Dat gebeurde zo’n 120 mijl ten zuiden van de havenstad Lomé, Togo.

Ontvoering

Begin december was het ook al raak in dezelfde regio. Negentien bemanningsleden van de olietanker ‘Nave Constellation’ werden op dinsdag 3 december door piraten ontvoerd. De ‘Nave Constellation’ vaart onder de vlag van Hongkong en heeft 297.000 ton draagvermogen.

Zondag maakte de eigenaar van de tanker, Navios Maritime Acquisition Corporation, bekend dat alle negentien gegijzelden zijn vrijgelaten.

Gevaarlijkste gebied ter wereld

Volgens het Internationale Maritieme Bureau geldt de Golf van Guinee als gevaarlijkste gebied ter wereld wegens piraterij. Volgens de organisatie gebeurt 73% van alle kapingen op zee en 92% van de gijzelingen in de Golf van Guinee.

Lees ook:

U las zojuist één van de gratis premium artikelen

Onbeperkt lezen? Sluit nu een abonnement af

Start abonnement