Dat schrijft de Deense krant Berlingske Business. De voormalige Maersk-manager is niet in staat van beschuldiging gesteld, maar het Braziliaanse openbaar ministerie vermoedt dat hij betrokken is geweest bij omkoping van een hoge Petrobras-functionaris via een door Maersk ingeschakelde shipbroker. De openbaar aanklager heeft tegen de Deense krant gezegd dat de Brazilianen ‘deze hypothese proberen te bevestigen’.

De omkopingszaak gaat terug tot 2014, toen de Braziliaanse autoriteiten een onderzoek begonnen. In Denemarken begon de openbare aanklager voor ernstige economische en internationale criminaliteit in 2015 een onderzoek naar de rol van Maersk. Die moest de zaak echter in 2017 wegens gebrek aan bewijs laten vallen.

Invallen bij Maersk

De Braziliaanse politie deed in december vorig jaar ook invallen bij kantoren van Maersk in Rio de Janeiro en São Paulo. Het Braziliaanse openbaar ministerie vermoedt dat die betrokken zijn geweest bij de betaling van miljoenen aan steekpenningen in ruil voor het binnenhalen van lucratieve vervoerscontracten.