Afgelopen vrijdag kreeg de bemanning twee verdachte motorboten in het vizier en sloeg alarm. Omdat communicatie uitbleef en het schip stil lag, veronderstelde beheerder Bernhard Schulte Ship Management, dat het was gekaapt.

Naar nu blijkt, hebben de Nigeriaanse en Portugese marine gereageerd op de noodoproep van op de ‘Maersk Tema’. Ter plekke werden er geen piraten aangetroffen. Onder begeleiding van een patrouilleschip kon de container carrier haar weg vervolgen.

Gewelddadige aanvallen

De West-Afrikaanse wateren, en dan met name de Golf van Guinee, zijn de laatste jaren berucht geworden vanwege de aanvallen van piraten op koopvaardijschepen. Gewelddadige aanvallen waarbij bemanningsleden worden ontvoerd en er losgeld wordt gevraagd, komen in die regio regelmatig voor.

U las zojuist één van de gratis premium artikelen

Onbeperkt lezen? Sluit nu een abonnement af

Start abonnement