Dinsdag 11 februari vielen er boven de Waddeneilanden eerst vijf en later nog eens twee containers overboord. In de containers zaten papieren rollen, verpakkingsmateriaal en melkpoeder. Van gevaarlijke goederen was dus geen sprake.

De ILT wil nu onderzoeken, samen met onder andere Havenstaatcontrole, wat er precies mis is gegaan. Daarbij kijken de onderzoekers onder meer naar of de vrachtpapieren wel de juiste informatie bevatten over de lading, zowel qua hoeveelheid als qua type lading. Daarnaast wordt bekeken of de containers wel correct zijn vastgezet. Het is nog te vroeg voor de eerste resultaten van het onderzoek, meldt een ILT-woordvoerder.

Tekst loopt door onder foto’s.

Berging

Met de bergingsoperatie is vorige week al gestart. Volgens een woordvoerder van Rijkswaterstaat ‘zijn de eerste delen boven water gehaald’. De overheidsinstantie heeft niet zelf een bergingsbedrijf ingehuurd. Rederij OOCL had dit al gedaan. Van het verhalen van de bergingskosten is dus geen sprake.

Bron foto’s: Kustwacht