De schepen, waarvan er drie in 2018 zijn gebouwd en een in 2017, worden in maart en april geleverd en worden voor lange termijn gehuurd door een internationale toonaangevend container carrier, meldt Seaspan in een persbericht. De overname wordt gefinancierd met contanten en extra leningen.

Zodra de aankopen aan de vloot zijn toegevoegd, heeft het bedrijf 123 schepen met een totale capaciteit van 1.023.000 teu. De gecontracteerde omzet komt neer op 4,6 miljard dollar voor een leaseperiode van gemiddeld 4,2 jaar.

Superlatieven

Chen Bing, president en ceo van Seaspan, komt superlatieven tekort: ‘De acquisitie van deze vier hoogwaardige, jonge, grote en moderne schepen is onze elfde acquisitie van containerschepen in de afgelopen vijf maanden. Met in totaal ongeveer 117.000 teu aan extra capaciteit overschrijdt onze wereldwijde vloot een miljoen teu.’