De tanker (51.000 dwt) was vanuit Nederland onderweg naar Lagos en werd voor de kust van Benin aangevallen door vijf of zes piraten. Dryad Global meldt op basis van nog niet bevestigde berichten dat de hele crew de citadel, de zwaar beveiligde ruimte in het schip die is uitgerust met communicatiemiddelen en noodrantsoenen, heeft bereikt, met uitzondering van één persoon. Die zou gevangen zijn genomen door de piraten.

Dit is het derde piraten-incident voor de kust van Benin dat in 2020 is gemeld, waarvan er twee de afgelopen 24 uur hebben plaatsgehad. Volgens Dryad gaat het hoogstwaarschijnlijk om dezelfde piratenbende die vanuit Nigeriaanse wateren opereert.

Ontvoeringen

De West-Afrikaanse wateren, en dan met name de Golf van Guinee, zijn de laatste jaren berucht geworden vanwege de aanvallen van piraten op koopvaardijschepen. Bestormingen waarbij bemanningsleden worden ontvoerd en er losgeld wordt gevraagd, komen in die regio regelmatig voor.

U las zojuist één van de gratis premium artikelen

Onbeperkt lezen? Sluit nu een abonnement af

Start abonnement