Net als veel andere bedrijven wil Boskalis zoveel mogelijk cash binnen het bedrijf houden. Om die reden wordt ook de lopende inkoop van aandelen stopgezet. Het aandeel opende donderdag 2,3% op 16,00 euro.

Analist Tijs Hollestelle van ING noemde de stap van de baggeraar dan ook ‘geen verrassing’. Volgens hem is de financiële speelruimte van het bedrijf ‘enorm’, waardoor het bedrijf een sterke buffer heeft om de coronacrisis door te komen. Het bedrijf zegt zelf dat het een financiële ‘headroom’ van ruim 950 miljoen euro heeft.

Gezondheid

De aannemer heeft het aflossen van scheepsbemanningen en het projectpersoneel op de omvangrijke vloot ruim twee weken geleden al stopgezet. Dit in verband met de wereldwijde reisbeperkingen en om de continuïteit van de bedrijfsvoering en gezondheid van het personeel te waarborgen.

Volgens het bedrijf kunnen de meeste projecten ‘in belangrijke mate’ worden voortgezet. In de meeste landen is de invoer van de benodigde goederen nog toegestaan. Boskalis geeft voor het lopende jaar geen resultaatverwachting af.