Het gaat om het containerschip ‘Milano Bridge’, dat een capaciteit heeft van 13.900 teu, vaart onder Panamese vlag en in 2018 is gebouwd. Zoals op de video (zie onder) te zien is, was het schip niet geladen.

Eén gewonde

Het voer volgens de maritieme-incidentenwebsite Maritime Bulletin eerst tegen een ander schip aan, de ‘Seaspan Ganges’. Meteen daarna kwam de ‘Milano Bridge’ hardhandig in aanraking met drie kranen van containerterminal Busan New Port. Een van de drie kranen stortte in elkaar. Bij het incident viel, voor zover bekend, één gewonde.

Het schip van ONE heeft aanmerkelijke schade opgelopen, aangezien een deel van de kraan op het dek terechtkwam. Naar verluidt is het Seaspan-schip niet of nauwelijks beschadigd en kon het zijn reis weer vervolgen.

Bekijk de video:

U las zojuist één van de gratis premium artikelen

Onbeperkt lezen? Sluit nu een abonnement af

Start abonnement