Op de route van Azië – Noord-Europa worden de FE2 en de FE4 service van week 19 tot en met week 26 gecombineerd. Elf diensten tussen Azië en Zuid-Europa (MD1-, MD2- en MD3-diensten) worden uit het vaarschema gehaald.

Ook op de trans-Pacifische route naar de Amerikaanse westkust kondigt de alliantie meer dan vijftien blank sailings aan. Het gaat dan om de PS3-, PN3-, PN4-diensten die in mei en juni verschillende keren uit de planning worden gehaald. De PS5-service wordt in die periode helemaal geschrapt. Op andere routes worden eveneens blank sailings aangekondigd.

Marktontwikkelingen

Ruim een week geleden haalde THE Alliance ook al tientallen afvaarten van de planning voor de maand april. De woensdag aangekondigde maatregelen gelden vooralsnog tot en met eind juni. Of het reguliere vaarschema na die tijd weer wordt gehanteerd, hangt volgens de alliantie af van de ontwikkelingen in de markt.

U las zojuist één van de gratis premium artikelen

Onbeperkt lezen? Sluit nu een abonnement af

Start abonnement