Dat maakte de Franse rederij donderdag bekend. Lading met de eindbestemming Noord-Europa kan tijdelijk worden opgeslagen in de havens van Algeciras en Piraeus. Voor het Middellandse en Adriatische Zeegebied zijn eveneens Algeciras en Malta beschikbaar. De transitcentra in Azië liggen in Singapore en het Zuid-Koreaanse Busan.

‘Het Delay In Transit-programma stelt de importeur in staat hun containers tijdelijk op te slaan in een speciale hub, totdat de ontvanger gereed is om ze op de eindbestemming op te halen. Dit biedt klanten een oplossing waarbij ze de opslagkosten laag en beheersbaar kunnen houden’, aldus CMA CGM.

MSC

Eerder voerde MSC al een soortgelijk programma in: ‘Suspension of Transit’. Daar kleven wel scherpe voorwaarden aan. Zo moet de suspension al bij de boeking worden aangevraagd en geldt die voor alle containers van een boeking. Ook reefers, gevaarlijke lading en projectlading kunnen niet in de transitcentra worden gestald.

Of diezelfde voorwaarden ook voor het Delay In Transit-programma gelden, is niet bekend.