‘Onlangs circuleerden er geruchten op sociale media, die valse beweringen deden over een mogelijk faillissement van Pacific International Lines. PIL wil graag verduidelijken dat deze geruchten volkomen onjuist zijn en dat de informatie en inhoud die hieruit zijn afgeleid, ongegrond is’, meldt het bedrijf.

‘We dringen er bij het publiek op aan om dergelijk nepnieuws niet te verspreiden’, vervolgt PIL. De tiende containerrederij ter wereld beraamt zich op juridische stappen tegen diegenen ‘die deze lasterlijke geruchten die zijn ontstaan tijdens de covid-19-pandemie op gang brengen en verspreiden’.

Herstel

‘Doordat de situatie in China is verbeterd, zijn PIL en al onze Chinese dochterondernemingen sinds 9 maart weer volledig in bedrijf. We hebben gestage vooruitgang geboekt en bereiden ons momenteel voor op een sterk herstel na de epidemie’, aldus de rederij.

U las zojuist één van de gratis premium artikelen

Onbeperkt lezen? Sluit nu een abonnement af

Start abonnement