Het recordschip is de eerste van in totaal twaalf ultragrote schepen die vóór september 2020 aan de vloot van HMM moeten worden toegevoegd. Zeven van de twaalf schepen worden gebouwd bij Deawoo, de overige vijf worden bij Samsung Heavy Industries.

Alsof dat niet genoeg is, heeft de Zuid-Koreaanse rederij HMM ook nog acht schepen van 16.000 teu per stuk in bestelling, die in het tweede kwartaal van 2021 door Hyundai Heavy Industries worden geleverd.

Rotterdam en Antwerpen

De ‘HMM Algeciras’ begint zaterdag 25 april in Qingdao aan de maidentrip voor de FE4-dienst van THE Alliance tussen het Verre Oosten en Noord-Europa. De rotatie is als volgt: Qingdao, Busan, Ningbo, Shanghai, Yantian, Suezkanaal, Rotterdam, Hamburg, Antwerpen, London Gateway en Singapore via het Suezkanaal.

Op woensdag 3 juni wordt de ‘HMM Algeciras’ om 12.00 uur in de Rotterdamse haven verwacht. Zaterdag 6 juni om 5.00 uur vertrekt de megacarrier richting Hamburg.