De ‘HMM Algeciras’ van 23.964 teu werd 23 april officieel in gebruik genomen. Het schip voer op 28 april vanuit het Chinese Qingdao naar Busan in Zuid-Korea. Daar werd 7.156 teu geladen. Vervolgens werden in Shanghai, Ningbo en Yantian nog eens grote ladingen containers opgehaald. Eindstand: 19.621 teu, wat volgens HMM een nieuw wereldrecord betekent.

Het vorige record stond op naam van de ‘MSC Gülsün’, die afgelopen juli op haar maidentrip 19.574 teu aan boxen meenam.

Rotterdam

Het recordschip van HMM vaart nu richting het Suezkanaal en wordt op 3 juni om 12.00 uur bij de Rotterdam World Gateway verwacht. Zaterdag 6 juni om 5.00 uur vertrekt de megacarrier richting Hamburg.

View this post on Instagram

HMM Algeciras, the world’s largest containership, are now heading to Europe. HMM Algeciras, the first of a series of twelve 24,000 TEU-class containerships, departed Yantian, China on 8 May, 2020 with 19,621 TEUs loaded on board. It is scheduled to be arrived at Rotterdam, Netherlands on its next port of call. 세계 최대 컨테이너선 HMM Algeciras, 아시아를 떠나 유럽으로 향하다 세계 최대 크기의 2만4,000TEU급 컨테이너 1호선 ‘HMM Algeciras’호가 지난 5월 8일 중국 얀티안에서 19,621 TEU 물동량을 적재한 채 유럽으로 출발했다. 다음 행선지는 네덜란드 로테르담이 될 예정이다. www.hmm21.com #HMM #에이치엠엠 #HMMAlgeciras #HMM알헤시라스 #Algeciras #알헤시라스 #Yantian #얀티안 #Container #컨테이너 #Containership #Containervessel #컨테이너선 #ship #vessel #선박 #24000 #TEU #현대상선 #HyundaiMerchantMarine

A post shared by HMM (@hmm21.official) on

HMM Algeciras, the world’s largest containership, are now heading to Europe.
HMM Algeciras, the first of a series of…

Geplaatst door HMM op Zondag 10 mei 2020