Foto is ter illustratie

Het schip werd op 75 nautische mijlen van Jemen belaagd door zes piraten in twee speedboten, zo bevestigt de rederij aan diverse media. Na enkele waarschuwingsschoten door de beveiliging, schoten de piraten terug. Bij de schotenwisseling die volgde werd een van de piratenboten aan diggelen geschoten, waarna de aanval werd gestaakt.

Niemand aan boord raakte gewond. Volgens de rederij was er door de schoten sprake van lichte schade bij de brug. De lading heeft geen schade opgelopen. De ‘Stolt Apal’ is momenteel onderweg naar het Suezkanaal.

Golf van Guinee

Volgens de maritieme beveiligingsconsultant Dryad Global is dit het negende piraten-incident in de Golf van Aden dit jaar. Veruit de meeste piratenaanvallen doen zich voor in de Golf van Guinee in West-Afrika, waar dit jaar al tientallen bemanningsleden zijn gekidnapt.

U las zojuist één van de gratis premium artikelen

Onbeperkt lezen? Sluit nu een abonnement af

Start abonnement