De aanval op het Liberiaanse vlag varende productentanker vond plaats op bijna 400 kilometer van de Nigeriaanse kust, het verste op zee tot nu toe geregistreerd. Volgens Dryad Global, dat een informatiedienst over piraterij onderhoudt, laat de overval zien dat de criminelen hun actieradius steeds verder uitbreiden.

Speedboten

Het Britse bureau vermoedt dat ze beschikken over een moederschip, dat dient als basis voor de speedboten waarmee de overvallen worden uitgevoerd. Door ver op zee te opereren, ontlopen de piraten de patrouilles van de kustwachten van de betrokken landen.

Volgens scheepsmanager Alison Management hebben de overvallers dertien van de negentien bemanningsleden, bestaande uit Russen en Oekraïners, meegenomen. Daarmee komt het totaal aantal ontvoeringen in de regio op 93 personen, verspreid over achttien incidenten. Dat is bijna de helft meer dan het aantal in de overeenkomstige periode vorig jaar.

U las zojuist één van de gratis premium artikelen

Onbeperkt lezen? Sluit nu een abonnement af

Start abonnement