Meeste olie uit gestrand schip bij Mauritius weggehaald

Japanse bulkcarrier

Het grootste deel van de achtergebleven olie op een Japanse bulkcarrier die eind vorige maand strandde bij Mauritius is weggepompt. Dat zei een vertegenwoordiger van de reder, Nagashiki Shipping. Naar schatting 1000 ton olie is uit het schip weggelekt.

Het onder Panamese vlag varende MV Wakashio strandde op 25 juli op een koraalrif bij Mauritius en begon vorige week olie te lekken. In totaal had het schip circa 4000 ton olie aan boord.

Frankrijk stuurde enkele schepen en mankracht om te helpen bij het opruimen. Schoonmakers en vrijwilligers zijn begonnen met het opruimen van kust en zee. Volgens lokale activisten zijn meerdere zeedieren doodgegaan door de olie, waaronder alen, krabben, zeesterren en vogels.

Premier Pravind Jugnauth van Mauritius riep de noodtoestand uit vanwege de dreigende ecologische ramp op het bij toeristen geliefde eiland in de Indische Oceaan. Ook wordt gevreesd voor grote economische schade.

U las zojuist één van de gratis premium artikelen

Onbeperkt lezen? Sluit nu een abonnement af

Start abonnement

Meeste olie uit gestrand schip bij Mauritius weggehaald | NT

Meeste olie uit gestrand schip bij Mauritius weggehaald

Japanse bulkcarrier

Het grootste deel van de achtergebleven olie op een Japanse bulkcarrier die eind vorige maand strandde bij Mauritius is weggepompt. Dat zei een vertegenwoordiger van de reder, Nagashiki Shipping. Naar schatting 1000 ton olie is uit het schip weggelekt.

Het onder Panamese vlag varende MV Wakashio strandde op 25 juli op een koraalrif bij Mauritius en begon vorige week olie te lekken. In totaal had het schip circa 4000 ton olie aan boord.

Frankrijk stuurde enkele schepen en mankracht om te helpen bij het opruimen. Schoonmakers en vrijwilligers zijn begonnen met het opruimen van kust en zee. Volgens lokale activisten zijn meerdere zeedieren doodgegaan door de olie, waaronder alen, krabben, zeesterren en vogels.

Premier Pravind Jugnauth van Mauritius riep de noodtoestand uit vanwege de dreigende ecologische ramp op het bij toeristen geliefde eiland in de Indische Oceaan. Ook wordt gevreesd voor grote economische schade.

U las zojuist één van de gratis premium artikelen

Onbeperkt lezen? Sluit nu een abonnement af

Start abonnement