Cork is de na Dublin grootste stad van Ierland met ruim tweehonderdduizend inwoners. Het huisvest onder meer het Europees hoofdkwartier van Apple en een aanzienlijke farmaceutische industrie met bedrijven als Johnson & Johnson en Pfizer. Laatstgenoemde heeft in Cork zijn Viagra-fabriek staan van waaruit het anti-impotentiemiddel over de aardbol wordt gedistribueerd.

Directe shortseadienst

Branchegenoot Samskip maakte eerder in de week bekend zijn directe shortseadienst tussen Amsterdam en de Engelse havenstad Hull te hervatten. De dienst, met Amsterdamse vertrekken op maandag, woensdag en zaterdag, werd in maart stilgelegd omdat vanwege de corona-lockdowns de volumes terugliepen.

Volgens Samskip brachten de coronamaanden niet alleen tegenspoed: verladers die zich inspanden om lege schappen in Britse supermarkten snel aan te vullen, namen hun toevlucht tot containerdiensten van Samskip, dat vanuit Rotterdam nog wel gewoon op Groot-Brittannië voer.

Verladers die recent de overstap hebben gemaakt van de trailer naar de container, zullen voortaan containerklanten blijven, verwacht Samskip. ‘Geconfronteerd met nieuwe bureaucratie, chauffeurstekorten, traileropstoppingen op autowegen en onzekere ferry-vaarschema’s door corona, verwachten we dat een flink deel van de klanten nu vasthoudt aan multimodaal vervoer.’

U las zojuist één van de gratis premium artikelen

Onbeperkt lezen? Sluit nu een abonnement af

Start abonnement