De sleper was betrokken bij het schoonmaken en werd tijdens zwaar weer geramd door een ponton dat ze zelf sleepte. Vier van de acht bemanningsleden konden zich in een reddingsboot in veiligheid brengen. Het ongeluk gebeurde voor de kust van het plaatsje Poudre D’or aan de noordoostkust van Mauritius. De sleper was met het ponton onderweg van de plek van de scheepsramp aan de zuidwestkust naar de hoofdstad Port Louis.

Olievervuiling

Het ongeval leidde tot nieuwe vrees voor olievervuiling, maar volgens het het ministerie van milieu is er geen olielekkage geconstateerd. Tragisch genoeg werd de sleepboot enkele uren na de botsing op drift aangetroffen en kon die naar beschutte baai worden gesleept. Onduidelijk is wat het lot is van het gezonken ponton en of die met opgeruimde olieresten was geladen.

Sinds de schipbreuk op 25 juli zijn volgens lokale media enkele tientallen dode dolfijnen en walvissen aangespoeld. Volgens de regering staat niet vast of die tengevolge van de olieramp zijn omgekomen omdat er geen olie in de lichamen van de zeezoogdieren is aangetroffen.