Die aankondiging heeft volgens Schenker voor veel onrust gezorgd bij klanten van Damco in de zeevrachtmarkt.

Afspraken overnemen

De Duitse expediteur laat weten eerder overeengekomen afspraken tussen klanten en Damco over dienstverlening met een looptijd van maximaal twee maanden met dezelfde condities direct over te nemen. Verladers met langere transportovereenkomsten met Damco kunnen rekenen op een aanbod dat op ‘zeer korte termijn met voorrang’ zal worden gemaakt.

Schenker garandeert daarbij verder een ‘naadloze’ transitie van dienstverlener waarbij gebruik wordt gemaakt van mondiaal beschikbare zeevrachtcapaciteit. ‘Wij maken dit aanbod aan iedereen die nu zekerheid en betrouwbare diensten voor de lange termijn zoekt’, voegt Thorsten Meincke, verantwoordelijk bij Schenker voor lucht-en zeevrachtexpeditie, eraan toe.

U las zojuist één van de gratis premium artikelen

Onbeperkt lezen? Sluit nu een abonnement af

Start abonnement