Digitale snufjes ‘Ever Forward’ krijgen stempel ‘veilig’

Innovatie

De ‘Ever Forward’, een gloednieuw containerschip van 12.000 teu van de Taiwanese rederij Evergreen dat is uitgerust met geavanceerde systemen die vanaf de wal kunnen worden bediend, heeft van het classificatiebureau Lloyd’s Register het Digital Safe Security-certificaat toegekend gekregen.

In een week waarin de scheepvaartwereld enkele cyberaanvallen te verwerken kreeg, loofde Yong-Lae Shim, vice-president van Samsung Heavy Industries Ship and Offshore Research Institute, leverancier van de ‘smart ship’-technologie aan boord van het containerschip’, de ‘Ever Forward’ als een belangrijke stap op weg naar de autonome scheepvaart. Volgens de Zuid-Koreaan zal ‘digitale transformatie voor een revolutie in het maritiem transport zorgen’.

Doordat de aan boord aanwezige systemen door stafmedewerkers aan wal kunnen worden geraadpleegd, kunnen er volgens de systeembouwers ‘beter geïnformeerde operationele beslissingen worden genomen en kan sneller en efficiënter op problemen worden gereageerd’.

U las zojuist één van de gratis premium artikelen

Onbeperkt lezen? Sluit nu een abonnement af

Start abonnement

Digitale snufjes ‘Ever Forward’ krijgen stempel ‘veilig’ | NT

Digitale snufjes ‘Ever Forward’ krijgen stempel ‘veilig’

Innovatie

De ‘Ever Forward’, een gloednieuw containerschip van 12.000 teu van de Taiwanese rederij Evergreen dat is uitgerust met geavanceerde systemen die vanaf de wal kunnen worden bediend, heeft van het classificatiebureau Lloyd’s Register het Digital Safe Security-certificaat toegekend gekregen.

In een week waarin de scheepvaartwereld enkele cyberaanvallen te verwerken kreeg, loofde Yong-Lae Shim, vice-president van Samsung Heavy Industries Ship and Offshore Research Institute, leverancier van de ‘smart ship’-technologie aan boord van het containerschip’, de ‘Ever Forward’ als een belangrijke stap op weg naar de autonome scheepvaart. Volgens de Zuid-Koreaan zal ‘digitale transformatie voor een revolutie in het maritiem transport zorgen’.

Doordat de aan boord aanwezige systemen door stafmedewerkers aan wal kunnen worden geraadpleegd, kunnen er volgens de systeembouwers ‘beter geïnformeerde operationele beslissingen worden genomen en kan sneller en efficiënter op problemen worden gereageerd’.

U las zojuist één van de gratis premium artikelen

Onbeperkt lezen? Sluit nu een abonnement af

Start abonnement