Euronav zegt nu alweer basta tegen Bastia

Tanker

De Antwerpse tankerrederij Euronav heeft de Suezmax tanker Bastia verkocht. Zo’n verkoop is op zichzelf niet ongewoon, ware het niet dat Euronav het schip zelf pas in november 2019 had aangekocht.

De verkoop tegen een prijs van ongeveer 20,5 miljoen dollar leverde wel een meerwaarde op van 0,7 miljoen dollar. Het geld komt niet bij Euronav zelf terecht, maar wordt geboekt door de joint-venture die de rederij had opgericht samen met ondernemingen verbonden aan Ridgebury Tankers en klanten van Tufton Oceanic. Euronav bezit daarin de helft van het kapitaal.

De Bastia liep in 2005 van stapel en heeft een draagvermogen van 159.155 ton. Volgens Euronav heeft de investering, dankzij de sterke tankermarkt, de afgelopen elf maanden een rendement van meer dan 50% opgeleverd. De nieuwe eigenaren hebben het schip al in ontvangst genomen, maar hun naam wordt nog niet bekendgemaakt.

Euronav zegt nu alweer basta tegen Bastia | NT

Euronav zegt nu alweer basta tegen Bastia

Tanker

De Antwerpse tankerrederij Euronav heeft de Suezmax tanker Bastia verkocht. Zo’n verkoop is op zichzelf niet ongewoon, ware het niet dat Euronav het schip zelf pas in november 2019 had aangekocht.

De verkoop tegen een prijs van ongeveer 20,5 miljoen dollar leverde wel een meerwaarde op van 0,7 miljoen dollar. Het geld komt niet bij Euronav zelf terecht, maar wordt geboekt door de joint-venture die de rederij had opgericht samen met ondernemingen verbonden aan Ridgebury Tankers en klanten van Tufton Oceanic. Euronav bezit daarin de helft van het kapitaal.

De Bastia liep in 2005 van stapel en heeft een draagvermogen van 159.155 ton. Volgens Euronav heeft de investering, dankzij de sterke tankermarkt, de afgelopen elf maanden een rendement van meer dan 50% opgeleverd. De nieuwe eigenaren hebben het schip al in ontvangst genomen, maar hun naam wordt nog niet bekendgemaakt.