De West-Afrikaanse havens in de dienst zijn Dakar, Tema en Abidjan. Halverwege zijn er ook nog aanlopen in Algeciras (Zuid-Spanje) en Tangier (Marokko), waar transhipment-mogelijkheden zijn naar het Middellandse Zeegebied, Noord-Amerika en Azië.

West-Afrika is een vaargebied in opkomst waar de containerterminals flink worden uitgebreid en steeds grotere containerschepen worden ingezet.

Piraten

Een probleem in het vaargebied is wel, dat piraten er de laatste tijd erg actief zijn. Het goede nieuws is wat dat betreft, dat twee gegijzelde bemanningsleden van de ‘Water Phoenix’, een schip van de Groningse rederij Seatrade dat op 8 september werd overvallen voor de kust van Nigeria, nu zijn vrijgelaten. De twee Russische bemanningsleden zijn op weg naar huis na bemiddelingswerk van de Nederlandse, Russische en Nigeriaanse autoriteiten. Of er losgeld is betaald, is niet bekend.

U las zojuist één van de gratis premium artikelen

Onbeperkt lezen? Sluit nu een abonnement af

Start abonnement