ONE begint dienst tussen Europa en West-Afrika

Containerlijnvaart

Ocean Network Express (ONE), de containercarrier van de Japanse rederijen, begint in februari een wekelijkse containerlijndienst tussen Europa en West-Afrika. In Europa behoort Rotterdam tot de aanloophavens van deze Europe-West Africa Service (EWX), evenals Hamburg, Antwerpen en Le Havre.

De West-Afrikaanse havens in de dienst zijn Dakar, Tema en Abidjan. Halverwege zijn er ook nog aanlopen in Algeciras (Zuid-Spanje) en Tangier (Marokko), waar transhipment-mogelijkheden zijn naar het Middellandse Zeegebied, Noord-Amerika en Azië.

West-Afrika is een vaargebied in opkomst waar de containerterminals flink worden uitgebreid en steeds grotere containerschepen worden ingezet.

Piraten

Een probleem in het vaargebied is wel, dat piraten er de laatste tijd erg actief zijn. Het goede nieuws is wat dat betreft, dat twee gegijzelde bemanningsleden van de ‘Water Phoenix’, een schip van de Groningse rederij Seatrade dat op 8 september werd overvallen voor de kust van Nigeria, nu zijn vrijgelaten. De twee Russische bemanningsleden zijn op weg naar huis na bemiddelingswerk van de Nederlandse, Russische en Nigeriaanse autoriteiten. Of er losgeld is betaald, is niet bekend.

ONE begint dienst tussen Europa en West-Afrika | NT

ONE begint dienst tussen Europa en West-Afrika

Containerlijnvaart

Ocean Network Express (ONE), de containercarrier van de Japanse rederijen, begint in februari een wekelijkse containerlijndienst tussen Europa en West-Afrika. In Europa behoort Rotterdam tot de aanloophavens van deze Europe-West Africa Service (EWX), evenals Hamburg, Antwerpen en Le Havre.

De West-Afrikaanse havens in de dienst zijn Dakar, Tema en Abidjan. Halverwege zijn er ook nog aanlopen in Algeciras (Zuid-Spanje) en Tangier (Marokko), waar transhipment-mogelijkheden zijn naar het Middellandse Zeegebied, Noord-Amerika en Azië.

West-Afrika is een vaargebied in opkomst waar de containerterminals flink worden uitgebreid en steeds grotere containerschepen worden ingezet.

Piraten

Een probleem in het vaargebied is wel, dat piraten er de laatste tijd erg actief zijn. Het goede nieuws is wat dat betreft, dat twee gegijzelde bemanningsleden van de ‘Water Phoenix’, een schip van de Groningse rederij Seatrade dat op 8 september werd overvallen voor de kust van Nigeria, nu zijn vrijgelaten. De twee Russische bemanningsleden zijn op weg naar huis na bemiddelingswerk van de Nederlandse, Russische en Nigeriaanse autoriteiten. Of er losgeld is betaald, is niet bekend.