Volgens topman Torben Carlsen is die daling vooral toe te te schrijven aan de passagierstak, die zwaar is getroffen door reisbeperkingen als gevolg van de coronacrisis. Niettemin handhaaft de rederij zijn eerder uitgesproken verwachting dat het bruto resultaat (ebitda) dit jaar rond de 340 miljoen dollar zal uitkomen.

Pandemie

Het derde kwartaal is meestal het hoogseizoen voor de passagiersactiviteiten van DFDS. Maar de pandemie heeft de inkomsten van dit jaar zwaar aangetast en het bedrijfsresultaat viel daardoor 60 miljoen euro lager uit dan vorig jaar. Omgekeerd steeg het bedrijfsresultaat van het vrachtvervoer en logistieke activiteiten in het derde kwartaal met zeventien miljoen euro.

De crisis heeft DFDS ertoe gebracht haar organisatie grondig te herzien, wat in juni heeft geleid tot het ontslag van 650 werknemers. Later groeide dat cijfer aan tot 800 mensen, ongeveer 10% van het personeelsbestand.

Carlsen in het kwartaalbericht: ‘Ons vrachtnetwerk blijkt zeer veerkrachtig te zijn. We blijven onze activiteiten aanpassen aan marktveranderingen en de Brexit. Dankzij het harde werk van onze mensen zijn we goed gepositioneerd voor de toekomst’.