Zo heeft DB Schenker Claus Aagaard weggehaald bij concurrent DSV-Panalpina. De Deen krijgt als vice-president de leiding over de nieuw opgezette afdeling Global Reefer Logistics. Aagaard was de afgelopen acht jaar verantwoordelijk voor het koelcontainervervoer bij Panalpina en heeft deze niche-activiteit sterk weten uit te bouwen voor de Zwitserse expediteur, die vorig jaar werd overgenomen door DSV. 

Trucje

De verwachting is dat hij hetzelfde trucje nu voor DB Schenker gaat herhalen. Ook zijn voormalige rechterhand, Martin Peitz, heeft intussen de overstap naar DB Schenker gemaakt. Hij wordt als het nieuwe hoofd Reefer Procurement verantwoordelijk voor de inkoop van containercapaciteit. Daarnaast heeft de Duitse expediteur de leiding over de Europese reefer-activiteiten gegeven aan de ex-Maersk-manager Morten Klose. De Deen Mikkel Skaalum wordt intussen verantwoordelijk voor de regio Azië. Hij was onder meer actief voor Hellmann en Panalpina. 

Volgens een woordvoerder mikt DB Schenker met het nieuwe topmanagement en structuur vooral op een betere dienstverlening in het segment reefercontainer, waarbij het hoofdzakelijk gaat om healthcare-producten en verse levensmiddelen. In de reefermarkt is concurrent Kuehne + Nagel met 300.000 teu per jaar nu de marktleider. Het is onduidelijk wat het reefervolume  van DB Schenker is.