De negen car carriers die uit de mottenballen worden gehaald, gaan capaciteit vervangen die door Wallenius Wilhelmsen voor korte tijd was gecharterd. De ontwikkelingen op de chartermarkt zijn voor de Noorse rederij de belangrijkste reden om weer gewoon eigen schepen te gaan inzetten: de capaciteit op de chartermarkt is volgens het bedrijf schaars aan het worden, terwijl de tarieven van charterschepen omhoog zijn gegaan.

Van een vurige opleving van het maritieme autovervoer is nog geen sprake. De autoverkopen zijn door de coronacrisis vorig jaar wereldwijd ingezakt en doordat veel landen nog steeds in lockdown zitten en veel mensen thuis werken, blijft het animo om nieuwe auto’s aan te schaffen vooralsnog tegenvallen. Wallenius Wilhelmsen stelt dat de pandemie nog altijd ‘heel erg een onderdeel is van onze realiteit’.

U las zojuist één van de gratis premium artikelen

Onbeperkt lezen? Sluit nu een abonnement af

Start abonnement