Volgens de rederij hebben de Britten in december massaal voorraden opgebouwd in de aanloop naar de definitieve scheiding tussen het Verenigd Koninkrijk en de EU. Daardoor kwam het vrachtvervoer in het gehele coronajaar 2020 uiteindelijk slechts 1% onder het niveau van 2019 uit. In totaal vervoerde de DFDS-vloot bijna 41.000 kilometer aan rollende lading, variërend van personenauto’s en vrachtauto’s tot mobiele kranen en zwaar bouwmaterieel.

Daartegenover stond een veel grotere daling van het passagiersvervoer. Stapten er in 2019 nog ruim 5,1 miljoen betalende reizigers aan boord, in 2020 waren dat er als gevolg van alle reisbeperkingen en -verboden nog maar iets minder dan anderhalf miljoen. Dat is een daling van ruim 70%. Op de Oostzee-routes lag het totale aantal passagiers volgens de rederij overigens iets boven het niveau van 2019.

De cijfers zijn gecorrigeerd voor het sluiten van de route tussen Paldiski in Estland en het Finse Hanko, zodat de werkelijke cijfers over 2019 iets hoger moeten liggen. Volgens DFDS was de stijging van het vrachtvervoer in december het grootst op de routes tussen Nederland en en het Verenigd Koninkrijk.