Dat meldt de maritieme site Splash op basis van een rapportage van de Britse schade-expert WK Webster. Die rapporteerde eerder het massale containerverlies van de ‘Maersk Essen’, dat in de buurt van Hawaii in zwaar weer naar schatting 750 containers overboord zag gaan. Maersk heeft het incident bevestigd, maar verstrekt nauwelijks details.

Lege containers

Volgens Webster verloor het MSC-schip vorige week 41 containers terwijl het onderweg was van Long Beach in de VS naar de Chinese haven Ningbo. MSC heeft bevestigd dat ‘een beperkt aantal lege containers is getroffen’ en stelt dat er waarschijnlijk geen lading verloren is gegaan.

De afgelopen drie maanden hebben zeker twee andere grote containerschepen containers op de noordelijke Pacific verloren. De ‘One Apus’ verloor zelfs ruim 1800 containers. Ook een schip van Zim zou recentelijk containers hebben verloren, maar dit is niet bevestigd. Daarnaast raakte de ‘Ever Liberal’ van Evergreen begin dit jaar 43 containers kwijt in de buurt van Japan.