De Prince of Wales, sinds 1948 in de startblokken om koning van Groot-Brittannië te worden, lijkt de rederijen tijdens de virtuele ontmoeting niet meteen concrete toezeggingen te hebben gedaan, maar volgens MSC zou het duurzame-markten-initiatief van de prins beslist kunnen helpen om ‘hindernissen op weg naar decarbonisering te overwinnen’.

De Getting to Zero Coalition, anderhalf jaar geleden geïntroduceerd tijdens een klimaatconferentie van de Verenigde Naties, brengt inmiddels meer dan 170 bedrijven bijeen. Niet alleen rederijen zijn lid, maar ook andere ondernemingen die met scheepvaart van doen hebben. Uit Nederland hebben de havens van Rotterdam en Amsterdam, Shell en ABN Amro zich aangesloten bij de coalitie. Hoofddoel is om in het jaar 2030 commercieel inzetbare ‘zero emission’-schepen te hebben.