De ‘Peak Bilbao’, varend onder Nederlandse vlag en actief voor de Noorse vrachtrederij Peak Group, was op weg van Polen naar Engeland toen het in het Waddengebied in de problemen kwam.

Weersomstandigheden

Ook toen het Oost-Friese noodsleepvaartuig ‘Nordic’ te hulp schoot, was de situatie nog niet meteen onder controle, want de weersomstandigheden waren zo ruig, met golven tot drie meter hoog, dat op maandag de sleepkabel brak. Met behulp van een vervangende kabel werd het schip dinsdag alsnog naar een rustige plek bij Helgoland gebracht, zo meldt de Duitse omroep NDR. De acht bemanningsleden en de gipsplaten maken het goed.

Vanuit Helgoland zal de ‘Peak Bilbao’ volgens de NDR naar een veilige haven worden gesleept door de ‘Bugsier 10’ van sleepbedrijf Fairplay Towage. Die veilige haven wordt óf Cuxhaven in Duitsland óf de Eemshaven in Groningen.