Grote boosdoener was de coronapandemie, die binnen Europa voor veel reisverboden zorgde, waardoor het passagiersvervoer sterk afnam. Het vrachtvervoer bleef wel op peil en vooral het laatste kwartaal liet goede resultaten zien dankzij voorraadopbouw in het Verenigd Koninkrijk. In de afgelopen januarimaand viel het vrachtvervoer echter met 12% terug.

Volgens het bedrijf neemt de onzekerheid in de markt dit jaar verder toe ‘vanwege het beperkte zicht op de duur van reisbeperkingen in verband met de pandemie’. Ook zal pas op de lang termijn duidelijk worden wat de effecten van de Brexit zullen zijn, zegt DFDS.

Niettemin voorspelt de groep voor dit jaar een omzetstijging van 20 tot 25% en een operationele winst tussen de 400 en 470 miljoen euro. De groep verwacht vooral groei van de ferrydiensten in de Middellandse Zee. Verder dragen de activiteiten van de vorig jaar overgenomen HSF Logistics Group dit jaar voor het eerst volledig bij aan de resultaten.