Shell chartert vier van de very large crude carriers (vlcc’s) van Advantage Tankers, drie van AET en drie van International Seaways.

Lng

Volgens Shell beschikken de tankers over de laagst mogelijke methaanslip en de hoogste brandstofefficiëntie, inclusief gemiddeld 20% minder brandstofverbruik in vergelijking met eco VLCC-schepen op het water. Het bedrijf blijft investeren in lng voor zijn langetermijnchartervloot, met 14 lng-schepen in dienst tegen eind 2021.

Deze order zal naar verwachting de totale wereldwijde dual fuel-vloot op lng op 475 brengen. Wat volgens Shell  een belangrijke stap betekent in de voorspelde verdubbeling van het aantal lng-schepen op het water tegen 2023.

Shell verwacht dat tegen 2023 de vraag naar lng op zee ongeveer 3,6 miljoen ton bedraagt en dat er 45 bunkerschepen in dienst zijn.

U las zojuist één van de gratis premium artikelen

Onbeperkt lezen? Sluit nu een gratis proefabonnement af

Bekijk de aanbieding