Het containerschip (14.052 teu) heeft de onderbroken reis naar Long Beach hervat, vier maanden nadat het 1600 zeemijl ten noordwesten van Hawaï in zwaar weer ruim 1800 containers verloor. Het was op 8 december in Kobe aangekomen, waar het moeizame proces om de aan boord resterende containers zo’n drie maanden in beslag heeft genomen. 

Rederij ONE meldde eind februari dat er bijna duizend containers waren gelost. Het plan was om zo veel mogelijk originele containers terug te laden. ONE heeft echter laten weten dat een deel van de teruggekomen containers vanwege veiligheidsredenen of operationele beperkingen op andere schepen moet worden vervoerd.

Foto’s van het schip in Kobe tonen de verbrijzelde resten van talloze containers. ONE heeft geen aanvullende details vrijgegeven over de omvang van het verlies, afgezien van een eerste verklaring waarin stond dat 64 van de 1816 in overboord geslagen boxen gevaarlijke goederen bevatten. Verzekeringsexperts geloven dat de claims in totaal meer dan honderd miljoen dollar zullen bedragen.

U las zojuist één van de gratis premium artikelen

Onbeperkt lezen? Sluit nu een gratis proefabonnement af

Bekijk de aanbieding