Het rooster geldt voor vijfhonderd Nederlandse bemanningsleden van het bedrijf, zo schrijft De Telegraaf, terwijl concurrenten als Boskalis al zijn teruggekeerd naar normale werkschema’s. De Van Oord-personeelsleden, die worden gesteund door vakbond FNV, hadden er begrip voor toen het coronarooster een jaar geleden werd ingevoerd, maar een jaar later is de situatie al zodanig veranderd, met bijvoorbeeld de beschikbaarheid van sneltesten, dat het bedrijf volgens hen terug moet naar normaal.

Van Oord reageert in de krant, dat het coronarooster nog geldt tot en met juni en bedoeld is om het personeel een veilige werkomgeving te bieden. De mensen krijgen er ook een financiële vergoeding voor.

Het protest van de bemanningsleden bestaat tot nu toe uit een petitie en een boze brief. Van boord stappen is geen optie, omdat de personeelsleden zich daarmee ontslag op de hals kunnen halen.

U las zojuist één van de gratis premium artikelen

Onbeperkt lezen? Sluit nu een gratis proefabonnement af

Bekijk de aanbieding