Kabinet akkoord met gewapende private beveiliging zeeschepen

Tegen piraten

Koopvaardijschepen die door de gevaarlijke Golf van Aden varen, maar niet bewaakt kunnen worden door defensie, mogen wat het huidige kabinet betreft vanaf 1 januari bewapende particuliere beveiliging inschakelen. De ministerraad heeft vrijdag ingestemd met een aanpassing in de wet die al jaren in de maak is. Het voorstel moet nog worden goedgekeurd door de Tweede en Eerste Kamer.

Dit artikel verder lezen?

Word abonnee voor 34,25 per maand en krijg toegang tot alle premium artikelen.

Bekijk de abonnementen

Kabinet akkoord met gewapende private beveiliging zeeschepen | NT

Kabinet akkoord met gewapende private beveiliging zeeschepen

Tegen piraten

Koopvaardijschepen die door de gevaarlijke Golf van Aden varen, maar niet bewaakt kunnen worden door defensie, mogen wat het huidige kabinet betreft vanaf 1 januari bewapende particuliere beveiliging inschakelen. De ministerraad heeft vrijdag ingestemd met een aanpassing in de wet die al jaren in de maak is. Het voorstel moet nog worden goedgekeurd door de Tweede en Eerste Kamer.

Dit artikel verder lezen?

Word nu abonnee en krijg onbeperkt toegang tot vakinformatie over de transportsector. 

Abonneer nu