Het is daarbij de bedoeling dat de projectlading-activiteiten van Arkon worden ondergebracht binnen RMS Projects. De verkopende partij, Arkon Shipping, gaat zich in de toekomst geheel toeleggen op het shortsea-vervoer en het vercharteren van kleine containerschepen.

RMS Projects zal worden geleid door Akron-oprichter Thomas Cord en RMS-directeur Thomas Ullrich en nauw gaan samenwerken met zusterbedrijf en expediteur Rhenus Project Logistics (RPL). Voor dat bedrijf wordt nu al scheepsruimte ingekocht voor projectlading, maar deze activiteiten wil Rhenus graag opschalen.

Daarnaast is RMS Projects ook actief in het zwaartransport, waar het een exclusieve samenwerking heeft met de Duitse rederij Jüngerhans. Via de overname wil Rhenus de activiteiten in deze niche ook uitbouwen.

Arkon en Rhenus hebben geen verdere details gegeven over de overnamesom.