DFDS start nieuwe roro-veerdienst voor onbegeleid vervoer naar VK

Ferry

DFDS start in juni met een nieuwe veerdienst tussen Calais en Sheerness. Met de route zegt de ferry-rederij in te springen op de vraag naar meer veerbootcapaciteit voor onbegeleid vervoer naar het VK.

De eerste afvaart staat gepland voor 1 juni, meldt DFDS. Vanaf dan zal er elke dag een retourvaart met een roro-ferry plaatsvinden.

DFDS heeft al roro-routes van Calais en Duinkerken naar Dover. Sheerness ligt ongeveer 70 kilometer noordelijker dan Dover en dichterbij Londen. DFDS zegt dat de haven van Sheerness voldoende capaciteit heeft om het onbegeleide vervoer verder uit te breiden.

Door de brexit is de populariteit van onbegeleid vervoer naar het VK flink toegenomen. Door de lange wachttijden voor chauffeurs in de afgelopen maanden, bleek het ferryvervoer van losse trailers een aantrekkelijk alternatief.

U las zojuist één van de gratis premium artikelen

Onbeperkt lezen? Sluit nu een abonnement af

Start abonnement

DFDS start nieuwe roro-veerdienst voor onbegeleid vervoer naar VK | NT

DFDS start nieuwe roro-veerdienst voor onbegeleid vervoer naar VK

Ferry

DFDS start in juni met een nieuwe veerdienst tussen Calais en Sheerness. Met de route zegt de ferry-rederij in te springen op de vraag naar meer veerbootcapaciteit voor onbegeleid vervoer naar het VK.

De eerste afvaart staat gepland voor 1 juni, meldt DFDS. Vanaf dan zal er elke dag een retourvaart met een roro-ferry plaatsvinden.

DFDS heeft al roro-routes van Calais en Duinkerken naar Dover. Sheerness ligt ongeveer 70 kilometer noordelijker dan Dover en dichterbij Londen. DFDS zegt dat de haven van Sheerness voldoende capaciteit heeft om het onbegeleide vervoer verder uit te breiden.

Door de brexit is de populariteit van onbegeleid vervoer naar het VK flink toegenomen. Door de lange wachttijden voor chauffeurs in de afgelopen maanden, bleek het ferryvervoer van losse trailers een aantrekkelijk alternatief.

U las zojuist één van de gratis premium artikelen

Onbeperkt lezen? Sluit nu een abonnement af

Start abonnement