De investering zal worden ingezet om het technologiegedreven platform verder te ontwikkelen en als overnamekas voor Shypple om overnames te plegen en zo de groei te versnellen, meldt de expediteur.

Dutch Founders Fund  is het investeringsfonds van de (mede)oprichters van JustEat, Treatwell, WeTransfer en Fonq. Zowel BOM Brabant Ventures als InnovationQuarter ondersteunen Shypple met regionale fondsen. Zij zien potentie voor de regio’s Brabant en Zuid-Holland en investeren via Shypple in het digitaliseren van de maritieme industrie.

‘Met dit team van investeerders worden we ondersteund met meer dan alleen financiering. Ook de supply chain expertise en ervaring met internationale expansie die dit team meebrengt maakt dat we erg enthousiast zijn over de toekomst. Daarnaast kunnen we dankzij deze financiering ook middels acquisities onze voetafdruk verder vergroten’, aldus Jarell Habets, oprichter en ceo van Shypple.