Castor laat weten dat de vijf tweedehands tankers gebouwd zijn in Korea: twee MR1 tankers (2006), twee aframax/LR2-tankers uit 2004 en één in 2002 gebouwde aframax/LR2 tanker. De schepen worden naar verwachting nog in het tweede kwartaal van dit jaar geleverd.

Castor Maritime

Volgens Petros Panagiotidis, Chief Executive Officer van Castor, is het de grootste aankooptransactie van het bedrijf tot nu toe. ‘Sinds onze intrede op de tankermarkt eerder dit jaar zijn we erin geslaagd om onze tankervloot snel uit te breiden tot acht schepen.’

Het Griekse Castor Maritime is een beursgenoteerde (Nasdaq) rederij, opgericht in 2017. De kantoren bevinden zich niet in Griekenland, maar in Cyprus (Limassol).

Met de aangekochte Koreaanse tankers komt Castor uit op een totale vloot van 23 schepen. Waaronder 15 bulkcarriers: 1 capesize, 6 kamsarmax en 8 panamax droge bulk schepen. En 8 tankers: 1 aframax, 5 aframax/LR2 en 2 MR1 tankers.