In de aanloop naar het Eurovisie Songfestival dat deze week plaatsvindt in Rotterdam, met op zaterdag de allesbepalende finale, zou je bijna denken dat de songfestivalgekte is doorgeslagen naar de haven. Maar niets is minder waar, want de containers zijn al even onderweg. Op 11 maart begonnen de zeecontainers aan hun wereldtournee, die als eindbestemming Denemarken heeft, waar van 12 tot en met 22 augustus de Copenhagen Pride 2021 gehouden wordt.De regenboogcontainers van 40 en 20 voet, aan boord van de ‘Maersk Edmonton’, zijn hun reis begonnen in Los Angeles. Van de Amerikaanse havenstad zijn ze naar Yokohama in Japan gereisd. Vervolgens werd voor Rotterdam nog de haven van Shanghai aangedaan.

Signeren

En wat gebeurt er dan met de containers zodra ze een haven aandoen? In alle havenplaatsen krijgen de medewerkers van de terminal en van andere Maersk-partijen de kans om de binnenkant van de containers te signeren, als een symbool voor hun persoonlijke inzet voor gelijkheid. Een van de eersten die dat deed, was Jan Buijze, algemeen directeur van APM Terminals Maasvlakte II.

Bedrijven

Na het verblijf op Maasvlakte II doen de containers op hun reis ook nog enkele andere plekken in Nederland aan, waaronder locaties van deelnemende bedrijven.De containers trekken na het Nederlandse avontuur ook nog langs andere havens in Europa. In chronologische volgorde: Bremerhaven, Felixstowe, Kotka, Wilhelmshaven, Gdansk, St Petersburg en als eindstation dus Kopenhagen.

U las zojuist één van de gratis premium artikelen

Onbeperkt lezen? Sluit nu een gratis proefabonnement af

Bekijk de aanbieding