Waarschuwen voor ruig Waddenweer want buurlanden willen vaarroute open houden

Containerverlies

Bij hondenweer de dichtst bij de Waddeneilanden gelegen vaarroute afsluiten voor grote containerschepen, om drama’s à la de ‘MSC Zoe’ voortaan te voorkomen? Ammehoela, zeggen Duitsland en Denemarken. Onze buurlanden willen, anders dan de Tweede Kamer, de internationale vaarroute te allen tijde beschikbaar houden. Demissionair minister Cora van Nieuwenhuizen (Infrastructuur en Waterstaat) heeft de Tweede Kamer in een brief op het hart gedrukt dat ze nog wel met diverse andere initiatieven bezig is om de containervaart langs de Wadden toch veiliger te maken. Ze heeft nog meerdere onderzoeken lopen.

vaarroute, waddenroute

Dit artikel verder lezen?

Word abonnee voor 34,25 per maand en krijg toegang tot alle premium artikelen.

Bekijk de abonnementen

Waarschuwen voor ruig Waddenweer want buurlanden willen vaarroute open houden | NT

Waarschuwen voor ruig Waddenweer want buurlanden willen vaarroute open houden

Containerverlies

Bij hondenweer de dichtst bij de Waddeneilanden gelegen vaarroute afsluiten voor grote containerschepen, om drama’s à la de ‘MSC Zoe’ voortaan te voorkomen? Ammehoela, zeggen Duitsland en Denemarken. Onze buurlanden willen, anders dan de Tweede Kamer, de internationale vaarroute te allen tijde beschikbaar houden. Demissionair minister Cora van Nieuwenhuizen (Infrastructuur en Waterstaat) heeft de Tweede Kamer in een brief op het hart gedrukt dat ze nog wel met diverse andere initiatieven bezig is om de containervaart langs de Wadden toch veiliger te maken. Ze heeft nog meerdere onderzoeken lopen.

vaarroute, waddenroute

Dit artikel verder lezen?

Word abonnee voor 34,25 per maand en krijg toegang tot alle premium artikelen.

Bekijk de abonnementen