De nettowinst kwam uit op 2,1 miljard dollar tegen een bescheiden 48 miljoen dollar in het eerste kwartaal van 2020. De containervaart was goed voor een omzet van 8,6 miljard dollar en steeg daarmee met 57,4% vergeleken met dezelfde periode in 2020. De overige 2,1 miljard dollar aan inkomsten (+25%)  kwam voor rekening van de logistieke dochter Ceva Logistics. Qua volume lieten de kwartaalcijfers verder een toename zien van 10,7% naar 5,5 miljoen teu.

De sterke winstcijfers zijn voor de directie van de rederij aanleiding om versneld uitstaande leningen af te lossen, die deels via de overname van Ceva in de boeken terecht zijn gekomen. Zo lag de nettoschuld van de groep eind maart van dit jaar op 15,7 miljard dollar en daarmee 1,2 miljard dollar lager dan gedurende het begin van het jaar.

Tweede kwartaal

CMA CGM ziet voorlopig geen einde aan de sterke winstgroei. Zo verwacht het concern voor het lopende tweede kwartaal een aanhoudende sterke toename van het resultaat door de de sterke vraag naar containercapaciteit en de hoge vrachttarieven.

U las zojuist één van de gratis premium artikelen

Onbeperkt lezen? Sluit nu een gratis proefabonnement af

Bekijk de aanbieding