Net als andere containerrederijen heeft ONE veel aanlopen op de Yantian-terminal geschrapt omdat de terminal vanwege strenge anti-coronamaatregelen de afgelopen twee weken nog maar voor zo’n 30% open was. Veel containers gaan daardoor nu in alternatieve havens van boord, en volgens de Japanse rederij komen met name voor reefercontainers daarbij allerlei extra kosten kijken. Zo moeten er met spoed veel extra reeferaansluitingen worden geregeld in de nieuwe loshavens. De rederij zegt bovendien alles in het werk te stellen om ervoor te zorgen dat de containers die nu in een uitwijkhaven van boord gaan, alsnog op hun oorspronkelijk geboekte afleveradres terechtkomen.

ONE geeft verladers, vooral die van tijdgevoelige lading zoals verse, gekoelde producten, het advies om in de huidige omstandigheden te overwegen om Yantian voorlopig uit hun hoofd te zetten en voor een andere bestemming of alternatieve haven te kiezen. Verladers die nu zelf besluiten om voor hun reefercontainers een andere bestemmingshaven te kiezen, ontlopen de nieuwe congestietoeslag.

U las zojuist één van de gratis premium artikelen

Onbeperkt lezen? Sluit nu een gratis proefabonnement af

Bekijk de aanbieding