Containerterminal Yantian weer voor 100% open

Corona onder controle

Yantian International Container Terminals in de Chinese havenstad Shenzhen werkt vanaf donderdag weer op zijn normale capaciteit. Dat heeft de uitbater van het terminalcomplex, Hutchison Ports, laten weten.

De terminalactiviteiten lagen de afgelopen weken voor een groot deel stil door strenge coronamaatregelen nadat bij een aantal havenmedewerkers besmetting met het coronavirus was vastgesteld. Volgens Hutchison en de Chinese autoriteiten is corona in het havengebied nu volledig onder controle.

De hervatting van de normale dienstverlening betekent niet dat de problemen in het containerverkeer in Zuid-China meteen verholpen zijn. De afgelopen weken zijn enorme achterstanden ontstaan die nog veel tijd zullen kosten om in te lopen.

Logistieke naweeën

Consultant Lars Jensen van Vespucci Maritime heeft op basis van het geschatte aantal gestremde containers berekend dat het wel 82 dagen zal duren om alle achterstanden weg te werken. Logistieke deskundigen verwachten bovendien nog maandenlang logistieke naweeën van de opstoppingen in de havens van Shenzhen en Guangzhou. Er is zelfs al gewaarschuwd voor kerstcadeaus die mogelijk niet verkrijgbaar zullen zijn.

Het Chinese ministerie van handel zei donderdag op een persconferentie dat de havencongestie ‘een beperkte invloed op de algehele Chinese handel’ heeft en dat de provincie Guangdong ‘effectieve maatregelen’ neemt om de logistieke doorstroming te bevorderen.

Containerterminal Yantian weer voor 100% open | NT

Containerterminal Yantian weer voor 100% open

Corona onder controle

Yantian International Container Terminals in de Chinese havenstad Shenzhen werkt vanaf donderdag weer op zijn normale capaciteit. Dat heeft de uitbater van het terminalcomplex, Hutchison Ports, laten weten.

De terminalactiviteiten lagen de afgelopen weken voor een groot deel stil door strenge coronamaatregelen nadat bij een aantal havenmedewerkers besmetting met het coronavirus was vastgesteld. Volgens Hutchison en de Chinese autoriteiten is corona in het havengebied nu volledig onder controle.

De hervatting van de normale dienstverlening betekent niet dat de problemen in het containerverkeer in Zuid-China meteen verholpen zijn. De afgelopen weken zijn enorme achterstanden ontstaan die nog veel tijd zullen kosten om in te lopen.

Logistieke naweeën

Consultant Lars Jensen van Vespucci Maritime heeft op basis van het geschatte aantal gestremde containers berekend dat het wel 82 dagen zal duren om alle achterstanden weg te werken. Logistieke deskundigen verwachten bovendien nog maandenlang logistieke naweeën van de opstoppingen in de havens van Shenzhen en Guangzhou. Er is zelfs al gewaarschuwd voor kerstcadeaus die mogelijk niet verkrijgbaar zullen zijn.

Het Chinese ministerie van handel zei donderdag op een persconferentie dat de havencongestie ‘een beperkte invloed op de algehele Chinese handel’ heeft en dat de provincie Guangdong ‘effectieve maatregelen’ neemt om de logistieke doorstroming te bevorderen.