Hapag-Lloyd zegt dat er, ‘afhankelijk van de marktomstandigheden’, nu gestreefd wordt naar een snelle samenvoeging van ‘belangrijke delen’ van de twee bedrijven ‘om zo snel mogelijk de klanten te laten profiteren van de volledige voordelen van het gecombineerde netwerk’. Volledige commerciële samensmelting zou nog voor het einde van het jaar een feit moeten zijn, aldus de kersverse Duitse eigenaar.

Rolf Habben Jansen, ceo van Hapag-Lloyd, zelf overigens een Nederlander, zegt ernaar uit te kijken om ‘met onze nieuwe collega’s het enorme potentieel te ontsluiten dat Afrika te bieden heeft’. NileDutch is een van de belangrijkste spelers in de containervaart op West-Afrika en heeft kantoren in Nederland, België, Frankrijk, Singapore, China, Angola, Congo en Kameroen.

U las zojuist één van de gratis premium artikelen

Onbeperkt lezen? Sluit nu een gratis proefabonnement af

Bekijk de aanbieding