De reden van de vertraging is onbekend. Het schip blijft naar verwachting tot begin augustus in Rotterdam om containers te lossen en te laden. Daarna vertrekt het naar het Engelse Felixstowe.

De Ever Given werd in maart wereldberoemd toen het overdwars vast kwam te liggen in het Suezkanaal. Er ontstond een file van honderden schepen. Nadat de Ever Given eind maart vlot was getrokken, lag het schip maanden aan de ketting.

In die periode steggelden de eigenaar en de autoriteit van het Suezkanaal over een schadevergoeding. Begin juli verliet het containerschip het Suezkanaal. Daarna lag het enkele dagen voor anker bij de Egyptische havenstad Port Saïd. Inmiddels is het schip onderweg naar Rotterdam.

Lees ook: ‘Ever Given’ vanaf 26 juli naar ECT, door naar Euromax en Felixstowe

U las zojuist één van de gratis premium artikelen

Onbeperkt lezen? Sluit nu een gratis proefabonnement af

Bekijk de aanbieding