Nutrien is een Amerikaanse producent van kunstmeststoffen, die in het Canadese Redwater en Joffre en in de Amerikaanse staat Louisiana over een productiecapaciteit van circa 1 miljoen ton ammoniak per jaar beschikt.

Volgens Nutrien zullen zijn productieprocédés dankzij hun lage koolstofemissies ervoor zorgen dat de als brandstof gebruikte ammoniak 40% minder broeikasgassen uitstoot dan traditionele scheepsbrandstoffen. Het gewaagt zelfs van 70% bij een verdere ontwikkeling van de technologie en het gebruik van CO2-opvang en opslag.

Exmar en Nutrien gaan samen een scheepsbouwer en een systeemleverancier selecteren. Ze willen hun schip in 2025 in de vaart brengen.

U las zojuist één van de gratis premium artikelen

Onbeperkt lezen? Sluit nu een gratis proefabonnement af

Bekijk de aanbieding